Helpen bij verkeerslessen

Om kinderen veilig te leren deelnemen aan het verkeer, zijn praktijkgerichte verkeerslessen nodig, die verder gaan dan het testen van theoretische kennis en BUITEN de klasmuren gebeuren. We leren de leerlingen veilig stappen en fietsen in het verkeer, door regelmatig te oefenen, eerst op de speelplaats, dan op de straat. Praktijklessen brengen kinderen vooral houdingen en vaardigheden bij. Kennis van de verkeerswetgeving wordt stelselmatig mee aangebracht.

Voor leerkrachten is verkeersles heel belangrijk, maar praktische lessen organiseren kost veel extra tijd en mankracht, waardoor leerkrachten minder aan praktijklessen toekomen dan zij zouden willen. Als verkeersouder kun jij hierbij helpen.
In onderstaande fiches vind je tips & inspiratie voor praktijkgerichte verkeers- en mobiliteitseducatie.

Voetgangerstraining

Fietstraining

Op www.verkeeropschool.be vind je een mooi overzicht van alle VSV-projecten voor het basisonderwijs! Men zegge het voort...

Ook bij de verkeersexamens in het echte verkeer (Het Grote Voetgangersexamen en Het Grote Fietsexamen) kan de school jouw hulp gebruiken! Verkeerseducatie is bovendien geen taak van de school alleen! Kinderen worden zelfzekerder en vaardiger in het verkeer als ze ook in gezinsverband regelmatig fietsen of stappen. Meer informatie (en handige filmpjes ter voorbereiding) vind je op deze websites:

www.hetgrotevoetgangersexamen.be (vierde leerjaar)

www.hetgrotefietsexamen.be (zesde leerjaar)

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie
Sluiten

Geef hieronder jouw lidnummer en e-mailadres even op, zo weten we voor welke school je het actiepakket bestelt:

Gelieve javascript in te schakelen om verder te gaan
Sluiten