Kinderen begeleiden

Met de fiets

Hoe leer je je kind veilig en zelfstandig fietsen in het verkeer? Enkele praktische tips & tricks voor ouders.

Fietsen met kinderen

Heel wat scholen organiseren een vorm van pooling (voet-, fiets- of carpooling). Vaak zijn de verkeersouders de drijvende kracht hierachter. Hieronder praktische informatie over hoe je een fietspooling kan organiseren. Meer informatie vind je op www.fietspoolen.be.

Fietspoolen

Daarnaast doen verschillende scholen ook een beroep op verkeersouders om grotere fietsgroepen te begeleiden bij een uitstap. Fietsen in groep is immers niet altijd een gemakkelijke klus, zeker niet met kinderen die het niet gewoon zijn.

Fietsen in groep

Te voet

Verkeersouders kunnen de opleiding voor gemachtigd opzichter volgen, en zo optreden als hulp bij het oversteken aan scholen.

Gemachtigd opzichter

Met de auto

Probeer in de mate van het mogelijke je kinderen te voet of met de fiets naar school te brengen. Moet het toch met de auto? Zorg er dan voor dat je kinderen veilig zjin vastgeklikt. Alle informatie over wanneer welke kinderzitjes gebruiken en hoe je kinderen veilig met de wagen vervoeren, vind je hieronder. Nog extra info krijg je op www.veiligverkeer.be. Of wil je op school sensibiliseren rond dit thema, dan kan je affiches en campagnemateriaal downloaden op www.beloofd.be.

Brochure Kinderen in de auto

Je kan met enkele ouders ook afspreken om te carpoolen. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in onderstaande fiche.

Carpoolen

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie
Sluiten

Geef hieronder jouw lidnummer en e-mailadres even op, zo weten we voor welke school je het actiepakket bestelt:

Gelieve javascript in te schakelen om verder te gaan
Sluiten