Werkgroep Verkeer

In een ideaal scenario is er een verkeerswerkgroep bij jou op school. Dat is een team van zowel leerkrachten als (verkeers)ouders, en eventueel ook iemand van de lokale politie of de directie.

De werkgroep stelt een jaarplanning op zodat er gedurende heel het schooljaar in alle graden rond verkeersveiligheid gewerkt kan worden. Er bestaan kant-en-klare projecten (denk aan Sam de Verkeersslang, Helm Op Fluo Top, de Strapdag, Het Grote Voetgangersexamen of De Grote Verkeerstoets) maar je kan uiteraard ook creatieve en originele projecten rond een welbepaald thema uitwerken, of zelfs een hele verkeersweek op touw zetten!

TIP: stel een contactpersoon Verkeer aan en maak die bekend bij de andere ouders en leerkrachten.
TIP: vaak laten ouders zich afschrikken door het ‘officiële karakter’ van een werkgroep, of door ‘vergaderingen’. Maak hen duidelijk dat je bij verschillende activiteiten ook eenmalig helpende handen kunt gebruiken (zoals bv. controleurs tijdens een fietsexamen of begeleiders tijdens een fietsuitstap). Stel een lijst op met mailadressen van mensen die zo af en toe eens willen komen helpen.

Wil je als verkeersouder aan de slag en is er nog geen Werkgroep Verkeer op school, dan raden we aan om met enkele gelijkgestemde zielen een werkgroepje op te richten. Je hoeft het niet al te groots te zien in het begin. Kom enkele keren per jaar samen om de planning of de praktische aanpak te bespreken, en start met laagdrempelige en haalbare initiatieven (bv. Helm Op Fluo Top of een fietscontrole op school). De actiepakketten en projecten van de VSV kunnen hierbij helpen.

Hier alvast een voorbeeld van een wervingsbrief die de school kan doormailen naar ouders om hun interesse op te wekken en hen aan te moedigen zich te registreren als verkeersouder:

Wervingsbrief Verkeersouders

We gebruiken cookies op deze website om uw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie
Sluiten

Geef hieronder jouw lidnummer en e-mailadres even op, zo weten we voor welke school je het actiepakket bestelt:

Gelieve javascript in te schakelen om verder te gaan
Sluiten